vrijdag 1 juli 2016

KiCoStamps uitdaging juli op de facebookgroep

Conny vroeg afgelopen week wie op de facebookgroep de challenge van deze maand voor zijn rekening wilde nemen, en als designer wil ik dat natuurlijk graag doen.

De KiCoStamps Challenge voor de maand juli is, Doe iets met verf. Dat kan zijn een achtergrond, stempelen met verf, inkleuren met verf, heel veel toepassingen te bedenken.
Ik heb al eerder een blogbericht gemaakt met Dylusions Paint, waar ik de make and take op het Jaarfeest mee heb gedaan, dus nu weer eens iets anders.

Voor deze challenge heb ik alleen DCP papier 250 grams gebruikt, Dylusions Paint, die heel veel toepassingen heeft, de craftsheet en brayer.
Bij de tweede kaart laat ik stap voor stap zien hoe de achtergrond is gemaakt.

Bij deze eerste kaart breng je verf direct aan op de gelliplate, bij de andere kaarten gebruik je de craftsheet om je verf eerst op aan te brengen.


Je brengt verf aan vanuit de pot Dylusions Paint,  rechtstreeks op de gelliplate
en je rolt dat uit met de brayer.

Dan leg je een heel vel DCP papier op de gelliplate en wrijft dat goed aan.
Vervolgens trek je het vel papier van de gelliplate af
en je laat het drogen (wat vrij snel gaat).

Ik heb het onderste stuk van het vel papier afgesneden. Met een vingers steeds een lik verf uit de pot gehaald en in een ronde beweging aangebracht op de kaart.
Te beginnen met wit in het grootste rondje. Eerst je vinger schoonmaken voordat je een lik verf uit de volgende pot neemt voor het volgende rondje, hier geel. Zo ben ik steeds een rondje kleiner gegaan tot het midden van de bloem. Dit zijn nogal flinke klodders verf, zorg voor wat extra structuur, maar dat moet dan wel een behoorlijke tijd drogen, zeker een dag en nacht.

Met zwarte Archival de stelen en bloembladeren gestempeld, die ik daarna heb ingekleurd met een penseeltje en groene en gele Dylusions Paint.
Omdat ik niet meer zo goed ben van tussen de lijntjes inkleuren, heb ik de lijnen van de bladeren nog eens overgetrokken met de Pilot Permaball black toen de verf goed droog was.

Daarna met twee kleuren groene Dylusions Paint de ondergrond met grassen en bloemen gestempeld.
Let er op dat je meteen na het stempelen je stempel schoonmaakt en
zorgt dat alle kleine richeltjes en holletjes goed schoon zijn.
Met de brayer breng je wat verf aan op je craftscheet, zie hieronder bij de zwarte verf, die je wat uitrolt met je brayer, daar druk je je stempel in, en dan druk je je stempel af op de kaart.

Op die manier is ook deze tekst met zwarte verf gestempeld
op het overgebleven stuk van het eerder geprinte vel papier.

Op de kaart heb ik met zwarte inkt en een tweede afdruk, die daardoor een lichtere afdruk geeft, nog gedeeltes van een achtergrondstempel afgedrukt.
De tekst heb ik uitgeknipt, de randen met zwarte inkt gesponst, dat gemat op zwart papier en op de kaast geplakt. Tot slot de randen van de kaart met zwart gesponst.

Stempels en andere materialen:
Dylusions Paint, Archival Jet Black, Pilot Permaball, Penseeltje, Gelliplate, Brayer, DCP papier 250 grams, en de KiCoStamps sheets Flora en Fauna 11 en 12 (plate 97 en 99), Achtergronden 5 (plate 85), Tekst 20 (plate 84).


Bij de tweede kaart zie je ook hoe ik met de verf op de gelliplate een afdruk maak.

Met een spatel breng ik wat verf aan op de crafsheet .....

..... wat ik uitrol met de brayer. Hier gebruik ik een vierkante gelliplate (de Student) en een
kleinere brayer zodat je op de kleinere gelliplate toch gekleurde stroken kunt maken.

Je kunt een tweede kleur verf gewoon op de eerste kleur verf op de craftsheet
aanbrengen en uitrollen met de brayer .....

..... om het daarna op de gelliplate te rollen. Let er op dat je geen kleuren over elkaar heen rolt die een zogenaamde modderkleur geven als de verf nog nat is.
Als je daar over twijfelt, zoek dan op internet het kleurenwiel en de uitleg daarover op. Dit is een Engelse site, maar het kleurenwiel is mooier dan op de Nederlandse site. Klik hier voor de site en hier voor het kleurenwiel.

Na het aanbrengen van de oranje verf
heb ik de afdruk gemaakt.

Daarna kon ik de kaart verder afmaken door het hoofd van de vrouw verder in te kleuren met Dylusions Paint en een penseeltje. Maak het penseeltje na gebruik direct schoon met water.
Sommige lijnen heb ik nog even overgetrokken met de Pilot Permaball black.

Tot slot een tekst op de kaart gestempeld, de randen gesponst met zwarte Archival inkt en de kaart gemat op zwart en een bijpassende kleur cardstock.

Stempels en andere materialen:
Dylusions Paint, Archival Jet Black, Pilot Permaball black, Penseeltje, Gelliplate, Brayer, DCP papier 250 grams, en de KiCoStamps sheets Art Journal 8 Plate 96) en Engelse Tekst 2 en 3 (plate 100 en 101).


Voor de derde kaart heb ik het restant verf van de vorige kaart gebruikt wat nog op de gelliplate zat.
Met stencils met kleine motiefjes ga je met de Dylusions Paint her en der op je
gelliplate achtergrond hele kleine stukjes sponsen.

Voor het nodige contrast doe je dat op het laatst met zwart en wit.

Met zwarte Achival heb ik de bloemknoppen en rondjes gestempeld .....

..... om het daarna tussen die afbeeldingen in helemaal dicht te smeren met een donkerder kleur Dylusions Paint. Je houdt dan de "inhoud" van de afbeeldingen met veel kleurcontrast over.
Tussen de afbeeldingen her en der nog een tweede afdruk van een achtergrondstempel met witte verf.
De zwarte lijnen van de stempelafdruk heb ik nog een wit accent gegeven
met een dikke witte marker,  hier een Posca stift.

Stempels en andere materialen:
Dylusions Paint, Archival Jet Black, Posca stift wit, Gelliplate, Brayer, DCP papier 250 grams, en de KiCoStamps sheets Art Journal 1 (plate 89), Vintage 1 (plate 66) en Achtergronden 5 (plate 85).


Voor het vierde kaartje heb ik het restantje papier gebruik wat ik nog over had van de eerste kaart. Hier kon ik nog precies een cadeaukaartje van maken.


Het restje papier heb ik op maat recht gesneden en dubbel gevouwen.
Ik heb eerst met zwarte Archival de tekst gestempeld en witte accenten gegeven met de GelliRoll pen.
Daarna heb ik met zwart de swirl gestempeld en ook witte accenten gegeven.
Met de Daler inkt witte spetters gemaakt en tot slot de randen van het kaartje zwart gesponst en voorzien van een lintje om het te bevestigen aan het cadeautje.

Stempels en andere materialen:
Dylusions Paint, Archival Jet Black, GelliRoll wit, Daler Rowney Acrylic Ink White 011, stukje lint in een bijpassende kleur, Gelliplate, Brayer, DCP papier 250 grams, en de KiCoStamps sheets Flora en Fauna 12 (plate 99) en  Tekst 21 (plate 88).


Heel veel plezier met het maken van jullie kaarten voor de challenge van juli 2016!

Een fijne dag vandaag, groetjes van Yvon

1 opmerking:

Anneke zei

Wow, heel mooie projecten! Die geverfde bloemen vind ik super!
Dankjewel voor de duidelijke uitleg met foto's!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails