maandag 2 juni 2014

Zomerchallenge: Dag 2, Thee-Koffie

Vandaag op dag 2 van de zomerchallenge bij de Craftorij is het thema Thee/Koffie. Waar je verschillende interpreaties aan kunt geven. Ik besloot niet letterlijk een thee- of koffiekop te stempelen, maar thee te gebruiken om de kaart te kleuren.Wel een theeleut, maar vanwege mijn MS drink ik alleen kruidenthee en heel af en toe rooibosthee, dus wel theïnevrij (theïne (gelijk aan caffeïne in koffie) prikkelt je zenuwstelsel, en dat moet ik natuurlijk nu net niet hebben .....).
Ik heb een heel sterk aftreksel gemaakt van sterrenmixthee en rooibosthee, dat in een minimister gedaan, gesprayed op een craftsheet waar je een correspondentiekaart doorheen haalt.
De ene correspondentiekaart is eerst bewerkt met gesso, dat is de achtergrond van de grote kaart. De andere kaart heeft geen laag van gesso, maar moest wel uit heel veel lagen thee bestaan voordat er enige kleur aan bleef zitten. Voor iets meer kleur heb ik er een heel klein drupje Peacock Feathers aan toegevoegd, de rest is alleen thee.
De zeester heb ik gestempeld met Rusty Hinge en een accent van Walnut Stain aan de buitenkant van de stempel.
De tekst is gestempeld met Walnut Stain, de randen van tekst en kaart zijn gesponst met Coffee en Jet Black.
De tekst is vastgezet met twee splitpennetjes.
De zeester heb ik voorzien van een stukje touw, waarmee vorig jaar als nieuw sisaltouw planten op de moestuin zijn vastgebonden, maar wat aan het eind van het tuinseizoen door weer en wind, tegen, zon en geknakte plantenblaadjes heel oud touw is geworden. Zonder moestuin haal je een heel klein bolletje bij de bouwmarkt, je hang het in de tuin, op je balkon, sproeit het af en toe eens nat, en je hebt na driekwart jaar hetzelfde effect.
Tot slot het tabje bevestigd en een tweede correspondentiekaart aan de achterkant ter versteviging, afwerking en om op te schrijven welke materialen ik heb gebruikt.


Stempels:
Darkroom Door, Seaside Vol 1, DDRS053
Provo Craft Roller Stamp Circa 12pts, 20-8064

Inkt etc.:
Distress, Walnut Stain, Rusty Hinge, Peacock Feathers
Archival, Coffee, Jet Black
Sterrenmixthee
Rooibos thee
Gesso
Crafsheet
Minimisters
Embellishments: Brads
Touw
    

3 opmerkingen:

Ineke zei

Mooie kaart. Leuk om met thee i.p.v. met inkt de achtergrond te maken.

maria's knutselplezier zei

Wat is dit prachtig Yvonne, je moet er maar op komen, het geeft in elk geval een super mooi resultaat!!

Groetjes
Maria

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

Leuk en smakelijk effect Yvon!
groetjessss, Alie :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails