zaterdag 5 juli 2014

Art Journal dag

Vandaag een Art Journal dagje bij de Craftorij gedaan, met juf Esther voor instructies. Die ik, zoals gewoonlijk, niet helemaal heb opgevolgd.
Fototoestel had ik wel mee, maar uiteindelijk heb ik alleen het eindresulataat vastgelegd.


De bedoeling was om eerste de achtergrond te kleuren (gesso en Fluid acrylics van Golden), daarna de randen te bekleden als een soort border, waar al gekke dingen in gebruikt konden worden.
En daarna een nog gekker typetje op de pagina zelf.
Vervolgens doodelen, waar ik zo'n gruwelijke hekel aan heb, dus besloot ik iets te stempelen en daar witte accenten aan te geven.
De meegenomen tijdschriften werden uitgeplozen en met een heel andere blik bekeken dan anders. Er moest immers één en ander niet helemaal kloppen.

De dame heeft een haardos van bramen, frambozen en besseen, en een veel te grote bril met ogen die ver buiten haar hoofd zitten.
De arm met wijnglas is van iemand anders.
Het vest dat ze aan heeft is nu veranderd in een rokje wat op het plaatje in het tijdschrift van achteren was te zien, waardoor het nu een ontzettend fout en vooral tuttig geruit broekrokje is geworden, met daaronder de wel oorspronkelijke lange broek een laarzen.
En die laarzen die twee verschillende schoenen hebben.

Aan het eind moesten de lege overgebleven stukken worden beschreven, waar ik ook al zo'n held in ben ......
Dat werd dus een geleende swirl, "de juiste jurk" die in het tijdschrift stond bij een feestjurk voor een party, en een maffe tekst die nergens op slaat. Maar dat doet de hele pagina niet, de tekst gaat overigens over iets heel anders dan wat het zo op zichzelf staand doet vermoeden .....
Verder alles voorzien van zwarte en witte accenten, en wat spetters om het nog lege wat op te vullen.

Esther, hartstikke bedankt voor een super gezellige dag, duidelijke uitleg en ideeën! En weer nieuw opgedane inzichten met dingen waar ik zelf nooit aan had gedacht.
    

2 opmerkingen:

Paulien zei

Ik vind 'm geweldig Yvonne, ben jij maar lekker eigenwijs, dan komt het wel goed met jouw creaties:0)

maria's knutselplezier zei

Prachtige collage Ivonne , ik denk dat je , je heel goed hebt geamuseerd!!!

Groetjes
Maria

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails