woensdag 9 augustus 2017

Klaprozen ..... ik vind ze zó mooi!

Vandaag heb ik een kaartje gemaakt met de nieuwe KiCo stempels en die geweldig mooie sheet met klaprozen.
Zo jammer dat ze er maar kort in het jaar zijn, want ik vind ze zó mooi!


Voor deze kaart heb ik een aantal klaprozen gemaskerd. Dus heb ik eerst beide klaprozen 3 keer gestempeld op een kladpapiertje, of maskerpapier, net wat je zelf het prettigst vindt werken, en daarna uitgeknipt.
Op de kaart heb ik met watervaste zwarte inkt de klaprozen gestempeld. Na het stempelen van de eerste klaproos heb ik het eerste masker op de bloem gelegd, en daarna de tweede klaproos gestempeld.
Daarna laat je het eerste masker liggen, leg je op de tweede gestempelde klaproos het tweede masker, en stempel je de derde klaproos.
Dit herhaal je net zo lang tot je tevreden bent. Bij de open bloemen met steel heb ik de stelen nog verlengd met de stempel van de losse steel die op de sheet zit.
En de nog half dichte bloemen zonder steel heb ik voorzien van een bloemensteeltje.
Voor mij waren 3 maskers van de twee klaprozen genoeg, maar mogelijk heb je er minder of juist meer nodig.
Daarna ben ik de klaprozen gaan inkleuren met Distress inkt. Ik heb op een groot acrylblok van alle kleuren inkt een afdruk gemaakt en de inkt met een waterpenseel opgenomen om de bloemen in te kleuren, waarbij ik voor iedere bloem verschillende kleuren heb gebruikt.
Na het inkleuren van bloemen en steeltjes heb ik de onderste helft van de kaart groen gemaakt, daarboven heel lichtblauw. Op dezelfde manier als het inkleuren van de bloemen, door met je waterpenseel inkt op te nemen van een acrylblok en hiermee de kleur aan te brengen. Niet al té netjes, het mag met wat strepen zodat het wat tekening in gras en lucht komt.
Met een gelliroll witte accenten aangebracht, wat ik, net als de klaprozen zijn, een beetje rommelig/rafelig langs de randen heb getekend.
Daarna de randen van de kaart met zwart gesponst.
En toen, oeps, wat suf, geen rekening gehouden met de plek voor een tekst op de kaart! Wat ik heb opgelost door een dubbel strookje vellum te scheuren, op het bovenste strookje met zwart de tekst te stempelen, de strookjes alleen op de plek van de tekst aan elkaar te plakken en de randen om de kaart heen te vouwen.
Tot slot de kaart gemaskerd op zwart papier en een bijpassende kleur cardstock.

Wat ontzettend leuk om weer met een nieuwe sheet te stempelen, ze zijn allebei geweldig! En je kunt ze natuurlijk bij KiCoStamps bestellen. Klik hier voor de klaprozen, en klik hier voor de kerstsheet.


Fijne dag vandaag, groetjes van Yvon


Stempels:
KiCoStamps, Flora en Fauna (20), Plate 128
KiCoStamps, Tekstsheet(20), Plate 84

Inkt etc.:
Archival, Jet Black
Distress inkt, Shabby Shutters (bloemenstelen en gras), Tumbled Glass (lucht), Spiced Marmelade, Picked Raspberry, Festive Berries, Abandoned Coral, Mustard Seed (bloemenhartje)
Waterpenseel
Acrylblok
Kladpapiertje of maskerpapier
Gelliroll wit
Twee stukjes gescheurd vellum
   

3 opmerkingen:

  1. Klaprozen zijn idd altijd mooi.
    Prachtig werk van gemaakt, Yvonne.
    Groetjes Gery

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik vind klaprozen ook mooi :) Net verkreukeld papier...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig veld stempelde je bij mekaar. Heel mooie kaart!

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails