donderdag 9 augustus 2012

Hollands kaartje

Vorige week ontving ik een Stamping Angels project waar ik een Hollands kaartje in moest maken. Niet helemaal mijn ding .....
Ik hoop dat ik er toch iets van gemaakt heb ..... maar eigenlijk vind ik het vreselijk, ha ha!Ik ben van een witte kaart uitgegaan, waar ik een rode en blauwe strook cardstock op heb geplakt waarvan ik de rand eerst met een pons heb bewerkt.
De huisjes heb ik met zwart op hetzelfde witte cardstock gestempeld, uitgeknipt en opgeplakt.
De randen van de kaart heb ik gesponst met donkerblauw.
De tulpen heb ik allemaal met Versamark op wit cardstock gestempeld en geëmbost met rood, wit en blauw embossingpoeder. Daarna heb ik de tulpen gekleurd met rode en blauwe Distress inkt met een waterpenseel, de tulpen uitgeknipt en met 3D tape op de kaart geplakt.
De steeltjes heb ik een oranje accent gegeven met een strikje.
De woorden rood, wit en blauw heb ik met zwart gestempeld op hetzelfde cardstock als de rode en blauwe balk op de kaart. De woorden per letter uitgeknipt en met 3D tape op de kaart geplakt.
Tot slot de kaart gemat; eerst op blauw cardstock, daarna op wit en daarna op rood cardstock.


Stempels:
Art Specially, Tulp
Verhees, Huisjes, 420288
Creative Imaginations, Square Lowercase Alphabet

Inkt etc.:
Archival Jet Black
Versamark
Distress Fired Brick, Aged Mahogany, Tumbled Glass, Faded Jeans
Waterpenseel
Embossingpoeder rood, wit en blauw
Lint oranje
3D Tape

11 opmerkingen:

maria's knutselplezier zei

Wzl Yvonne, ik vind het helemaal niet mis, "t ja ik begrijp dat je die toeristische toestanden ook niet leuk vind, ik vind die souvenierswinkeltjes in Belgie ook allemaal kitscherig maar jouw tulpen vind ik echt heel mooi!!!

Groetjes
Maria

Janine zei

Om heel eerlijk te zijn....... Ik vind het ook...... Prachtig gemaakt, gevonden , gewoon erg mooi Yvon!! Super met datvrood, wit blauw. Mooi!!

Sproet zei

Ha, Yvon, ik kan me jouw twijfel en weerzin ook wel (een beetje voorstellen), maar je hebt de opdracht wel heel leuk/mooi en precies (!!)uitgevoerd (al is het compleet niet mijn smaak ☺☺☺)

Anneke zei

Wat een verademing om te lezen dat niet elke Nederlander oranje of wit/rood/blauw gek is :)
Maar je bent nu eenmaal een Stamping Angel en die moeten nog al een keer buiten hun comfort zone treden merk ik. Toch leuk, zoveel verschillende uitdagingen! Het is je goed gelukt Yvon. Toch wel een mooie kaart hoor!

Gerrina zei

Leuk om je zo buiten je comfortzone te zien! Dacht dat je de echte tulpen (Keukenhof?) wel kan waarderen? Zonder gekkigheid; ik vind het een mooie kaart en vooral hoe je de letters verwerkt hebt bijzonder. Geniet van het weekend, Gerrina

Alie zei

Toch knap dat het je dan lukt Yvon om er zo'n artistiek kaartje van te maken. Het is ook niet mijn ding, maar het ziet er wel erg goed uit, zelfs in rood wit blauw :-)
En nee...ik zal geen: Oranje boven...gaan zingen :-)

groetjes, Alie

Paulien zei

Ik vind 'm echt een hollandse stoere hoor Yvon, geweldig hoe je dit aangepakt hebt. Tja en aan zo'n
invulling zie je hoe creatief je bent om er toch iets moois van te maken!
Je weet mijn adres, nietwaar...LOL!

Janny Jager 't Hooft zei

Het mag da niet jou ding zijn zoals je zegt ,maar hij is toch heel mooi en apart geworden.
Vind het super knap dat je dit toch voor elkaar hebt gekregen daar je het eigenlijk niets vond.

Petje af hoor.

Groetjes Janny

Bianca Kalksma zei

Nah dit is toch prima gelukt? Je hebt er echt werk van gemaakt met verschillende details, het is een mooie kaart geworden ookal dat het niet helemaal jouw ding was ;)

Yvonne zei

Goed gelukt hoor Yvon maar ik snap je weerzin wel, ik heb ook helemaal niets met het maken van Hollandse kaartjes. Dus heel knap dat je er zoiets moois van hebt weten te maken.
Groetjes Yvonne.

Iezie zei

Het is je prima gelukt Yvon. Dit is inderdaad niet jouw ding, maar ik vind dat je de opdracht heel goed en mooi hebt uitgevoerd.
Groetjes,
Ini

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails