donderdag 3 januari 2013

5 Techniques with Dylusions

Op internet staat een heel leuk filmpje over 5 technieken met Dylusions, dus vol goede moed ging ik aan de slag.
Computer aan, filmje staat klaar wat gelukkig eens in gewone snelheid werd afgedraaid, alle materialen staan klaar, ik was er helemaal klaar voor!

Omdat het om technieken gaat, ben ik altijd heel volgzaam (normaal gesproken meestal niet). Technieken wil ik altijd goed leren, is daarna overal toepasbaar, dus ik doe heel braaf met de juf mee.
En gelukkig, ik zie daar op het filmpje eenzelfde art journal pagina voorbij komen als die ik in gebruik heb, dat komt goed uit.
Filmpje gestart en stap voor stap meedoen.

Ik zal jullie de tussenliggende grrrrrr's besparen, maar hier het miserabele eindresultaat. Wat in niets lijkt op het instructiefilmpje, want alles ging gewoon nét niet goed.Sprayen met water op een stencil zodat er een ghost effect ontstaat, ik zie het niet meer.
Inkt van de bladeren nemen met je waterpenseel zodat de inkt eraf gaat, heeft ook niet gewerkt.
En op het laatst sprayen dicht op je pagina en dat laten druipen naar beneden zodat er een soort bloem ontstaat .... bloem is weg, stelen nog wel zichtbaar.

Waar zou het toch door komen, wat heb ik niet goed gedaan? Het kan toch alleen maar komen omdat er bij mij vast en zeker ander water uit de kraan komt dan op het filmpje ..... ha ha!

Zie hier de andere meer dan mislukte pogingen om bij de bladeren zwart weg te halen met je waterpenseel, waarbij ik op één pagina zelfs de stempels niet meer zag (links), er viel dus ook niets weg te deppen, er kwam gewoon geen zwarte inkt vanaf.
Bij de andere pagina (rechts) liep het nog in elkaar over, maar er was toch duidelijk gezegd, niet drogen. En ik dacht nog, dat gaat toch uitlopen? Ja dus.


En tot slot maar een hele zwarte pagina, in delen gesprayd, zodat ik verschillende dingen kon uitproberen. Het beste werkt om te sprayen met zwart, direct daarna te deppen met de keukenrol, en daarna inkleuren met de oorspronkelijke Dylusions kleur en een accentkleur, hier dus groen en accenten met roze.
De onderste rij komt het beste uit, waar ik dus al enige direct na het sprayen heb gedept met de keukenrol.Om het nog een beetje op te pimpen heb ik op mijn originele pagina met Distress inkt gesponst over sequint waste en witte accenten met een gelpen aanbracht.
Tot slot de stappen van de 5 technieken op de pagina geschreven.

Leuk filmpje, leuk geprobeerd, leuk geknoeid, resulaat ..... heel twijfelachtig!
Een andere keer, een andere poging, op ander papier, wie weet wat voor kunstwerk ik dan nog produceer, ha ha!


Stempels:
Dylusions Around the Edge, DYR34421
Dylusons Further Around the Edge, DYR34513

Inkt etc.:
Archival Jet Black
Dylusions spray inkt Fresh Lime, London Blue, Black Marble, Bubblegum Pink, Lemon Zest
Distress Ripe Persimmon
Dylusions Letter Jumble 9x12, DYS34025
Dylusions Letter Jumble 5x8, DYS34254
Linex Lettering Stencil 10mm (voor titel op pagina)
Sequint waste
Gelpen wit
    

21 opmerkingen:

marijke zei

Lekker kliederen is ook leuk en erg ontspannend vind ik zelf.
Komt vanzelf iets prachtigs uit.
Groetjes

Bea zei

Hahahaha moest wel lachen.... maar ik ken het gevoel, je bent niet de enige die dit overkomt!
Advies..... blijven oefenen! hihihi

Carla zei

Misschien ligt het aan het gebruikte papier. Heb deze technieken zelf nog niet zo gebruikt maar ik weet wel dat heel erg veel afhangt van de soort ondergrond waarop je het doet. Misschien dat eens proberen. Ik vond trouwens je resultaat wel mooi, maar misschien niet helemaal wat je wilde.

Gerrina zei

Irrie zo iets! Je bent in ieder geval lekker bezig geweest en misschien nieuwe ideeën opgedaan? Groetjes, Gerrina

Jolette zei

Eigenlijk vind ik je pagina's er wel mooi uitzien......mag dat ook...?
De bovenste 2 vind ik erg mooi van kleur!
Ken die spray niet, moet er toch een naar gaan kijken!

Alison zei

A wonderful page Yvon! Thanks for sharing that video, I'll definitely be trying those techniques!
Alison xx

Marianne zei

Ja echt wel irritant als het niet lukt, maar je bent in ieder geval lekker bezig geweest en je leert er het meeste van als het niet goed gaat LOL.
Liefs,
Marianne
PS Maar er is toch nog niets verloren! Er zitten ook hele mooie stukken bij!

Yvonne zei

Haha, lekker gekliederd dus. Gewoon gesso er overheen en er wat anders mee doen. Ik ben nu wel heel nieuwsgierig naar het filmpje en ga die zo eens bekijken.
Groetjes Yvonne.

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

Waren dat dus die brom geluiden die ik ergens vandaan hoorde komen Yvon?
Jee het mag dan niet zo zijn geworden als je verwacht had...maar de pagina die je af hebt gemaakt vind ik supermooi! Als het met mij met water niet lukt, gebruik ik chloor, desnoods kleur ik het daarna nog even bij.
Ik lees vaak de technieken wel, probeer ze ook, maar ook hier altijd ander resultaat, dus zoek ik gewoon een andere manier om toch iets naar mijn zin tevoorschijn te toveren :-)
Dan wordt het maar anders...het is dan wel "eigen".

Lieve groetjes, Alie :-)

Miranda zei

Hoi Yvon, allereerst nog een mooi 2013 gewenst! Dat we elkaar nog maar vaak mogen inspireren! Je pagina's vindt ik wel mooi ondanks het getob.....heb je na het inkten eerst goed gedroogd voordat je met water weer ging sprayen om vervolgens de inkt 'eruit te trekken'? Anders is inderdaad verschillende papier soorten ook leuk om te proberen! Kortom, weer een volgende uitdaging in het nieuwe jaar! warme groet, Miranda

Jeanine zei

De werkjes zijn zeker bruikbaar. Misschien met ander papier... Maar zo leer je toch altijd wel iets bij...

Groetjes,
Jeanine

maria's knutselplezier zei

Je experiment is toch nog heel mooi geworden hoor Yvonne, het is wat jij mooi en leuk vind dat telt, ga gewoon voort op je gevoel dan kom je uit op de mooiste dingen, tenslotte het is jouw creatie!!!!

Groetjes
Maria

Dymphie zei

Al bij al ziet het er helemaal niet gek uit hoor. Mooie gedekte kleuren, al was dat waarschijnlijk niet de bedoeling :) Ik ga dat filmpje eens bekijken, dat kan ik rustig doen, want geen Dylusions hier in huis te bekennen ;)

Dymphie zei

ze heeft het over 'the cover page', zou dat niet de gladde kartonachtige buitenkant zijn? Ik ken het papier dat ze gebruikt verder niet hoor, dus misschien gewoon onzin wat ik zeg. Als ik jou was zou ik het ook eens op glad wit karton proberen (schoenendoos-achtig, misschien dat karton dat Stampinback op de AS-beurs verkoopt, ik heb wel wat soorten karton liggen, geef maar een gil).

Marjolijn, Rotterdam, the Netherlands zei

Hahaha, heb het filmpje ook gezien maar nog geen fut gehad. Vind het wel leuk geworden hoor Yvon! Lekker knoeien en vuile handen krijgen (toch beter dan al die snijwonden......) Liefs van Marjolijn

Janny Jager 't Hooft zei

Wat heb je heerlijk zitten kliederen Yvon met een SUPER leuk resultaat hoor .
Al is het dan niet hetzelfde als het voorbeeld het mag er toch zijn.
Je eigen inbreng is wel zo leuk toch.
Heb het filmpje ook gezien en het ziet er inderdaad heel makkelijk uit ,maar nu ik jou zo hoor is dat dus duidelijk niet zo.
Wie weet lukt het je wel als je nog langer oefent.
Tenminste als je daar nog zin in hebt ( ha ha ha ).

Groetjes Janny

Marja's Stamp Addiction en Marja's Creativity zei

Al mag het resultaat anders zijn dan je filmpje, het is een mooi resultaat geworden en ik denk ook zeker leuk bezig geweest.
lieve groetjes Marja

joke zei

Wel herkenbaar, ik kijk ook vaak op You tube voor technieken en het pakt altijd anders uit. Ik heb geen ervaring met deze spray, ik gebruik aquatint, maar misschien ligt het in dit geval aan de papiersoort???

Anjas-Artefaktotum zei

Beautiful page, love the color combinations. I love the dylusions too.
Wish you a wonderful new year.
Lieve groetjes Anja

Marleen Derweduwen zei

Als de resultaten voor jou tegenvallen dan heb je alvast geleerd hoe het niet moet.
Maar ik vind alles wel bruikbaar hoor.

Janine zei

Ik moest wel lachen hoe je het allemaal beschrijft, zie je zo zitten ;)), maar er zijn genoeg delen bruikbasr hoor meid, gewoon die eruit pikken ;))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails