maandag 23 januari 2012

Ondergedompeld in ummetjes ...

Waar was ik? Vragen sommige medebloggers.
Ondergedompeld in mijn ummetjes. Oh leuk! Roept iemand dan, maar eigenlijk dacht ik bij het starten met deze klus, waar ben ik nu weer aan begonnen?!

Misschien weten jullie het nog, de aanschaf van mijn twee papierkasten en de "gevolgen" die dat had (die kun je nog zien in deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4).
Na het papier dacht ik, nu moet ik eigenlijk eens echt álles door mijn handen laten gaan. Dus zo langzamerhand wordt er steeds meer gereorganiseerd, opgeruimd, gerangschikt, alles wat bij elkaar hoort ook bij elkaar.
Dus is er nu een doos met alle glimmermist, alle knopen zitten keurig in potten, maar ook alle dominosteentjes, brads, hele korte stukjes lint, alle chipboard letters en cijfers, alle bolletjes wol, lapjes, kant, clear stamps, enz.

En het lint, waar ik helemaal nog niet aan toe was, maar dat staat in een grote doos op een karretje met wieltjes. Deksel van de lintendoos zit los (gewoon omdat de doos te vol was ...), ik rijd het karretje, krak zegt een wieltje en jawel, jullie snappen het denk ik, ALLE rolletjes en kartonnetjes met lint werden als een soort projectiel door de kamer gelanceerd. Snappen jullie dat nou, alles valt altijd naar beneden en als het dan ook nog rond is ...... rolt het meters ver weg! Afijn, een dag verder was de lintendoos wel helemaal gereorganiseerd, dus zo heeft het uiteindelijk wel weer een voordeel.

En toen, toen stuiterde ik op de ummetjes. Drie dozen vol met unmounted stempels, bijna alles op zwart klittenband, en ik wist precies welke stempel in welk doosje zat. Maar ja, dat is niet netjes georganiseerd in multomappen, waar de rest van de stempels wel in zat. Dus eerst die doosjes uitgepakt en op merk gerangschikt, op de eettafel uitgespreid, die toen, schrikken!, helemaal vol lag! Nee, sorry, vergeten een foto te maken.
Ik dacht, die stempels ga ik wel "effe" in die mappen doen. Ben over twee dagen wel klaar .....
Niet dus!!! Na een week kan ik nu wel zeggen dat ik er klaar mee ben, letterlijk en figuurlijk hoor, maar, dan héb je ook wat! Want niet alleen heb ik alles uit die doosjes in de mappen gedaan, maar ook de overvolle mappen zijn weer op orde. Eerst kon ik er eigenlijk niets meer uithalen of er terug in stoppen, nu is daar weer ruimte voor. In de reclame had ik met vooruitziende blik al een aantal nieuwe multomappen aangeschaft, ik had voldoende voorraad zwart klittenband en liet heel snel een goede voorraad wit klittenband deze kant opkomen.
Ik heb me dus een week helemaal ondergedompeld in unmounted rubber, klittenband en multomappen, alles op de rug van de mappen geschreven, maar nu zit echt ALLES op zijn plek.
En ben ik heel BLIJ!!!

 Nu kan het gewone stempelleven weer verder gaan!

18 opmerkingen:

Anneke zei

Wow, wat een werk! Maar vanaf nu kan je super efficiënt werken Yvon! Jij hebt een hele mooie voorraad stempels geloof ik, super!

Marja's Stamp Addiction en Marja's Creativity zei

Yvonne ik bven zo jaloers op je (positief hoor) Want ik sta voor deze klus. Was begonnen mar weet niet waar en hoe ik verder moet. klein kamertje en een hoop spllen. Moet gewoon een hoop weg doen maar dat valt niet mee.
Wat ziet het er geordend en prachtig uit bij je. Geweldig. Mijn complimenten. Wat zul jij lekker gaan werken en knutselen.
groetjes Marja

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

Wow, dat is echt orde! Knap dat je alles aan het sorteren bent. In mijn hoekje lijkt het wel oorlog...maar ik weet (haast) alles te vinden...hoewel mijn man blijft zeggen dat opruimen hoognodig is. Dat doe ik in de rest van het huis wel, mijn plekje blijft heilig, zelfs in oorlogstijd :-)

Complimenten! Alie

Miek zei

Wat een leuk opruimend bericht! Een hele klus maar wel een hele positieve!! Leuk hoor!

Anita zei

Jeetje Yvon.........wat een klus is dat geweest!!!!!
Maar wel lekker dat alles nu zo geordend is.
Veel plezier ervan!

Jeany zei

Watveen werk heb je je op de hals gehaald, maar wel zo 'n tevreden gevoel denk ik als je klasr bent? Ziet er in elk geval mooi geordend uit ;)

Dymphie zei

Ow wow waddun klus! Proficiat met je opgeruimde hobbyhoek, het ziet er supermooi georganiseerd uit!

Bianca Kalksma zei

Wat een werk!! Maar wat ziet het er netjes uit! En zo voor het pakken. En zo overzichtelijk. En zo verleidelijk om meteen aan de slag te gaan. Heerlijk. Maar wat een werk. Je verkijkt je er inderdaad gauw op. Maar ohohoh wat een geweldige voorraad heb je nu voor het pakken! Goh, jammer dat je vergeten bent een foto te maken van de tafel ;) Geniet er lekker van, van je opgeruimde gesorteerde overzichtelijke prachtige stempelcollectie!

Godelieve zei

Amai!! Dat zeggen we dan in België :) Wat een werk moet dat geweest zijn, maar het stempelen gaat nu nog leuker worden!

Terry zei

Ik dacht al dat je een winterslaap aan het houden bent! Goed plan om je ummetjes zo geordend te hebben,

Lisetta zei

Jeetje yvonne jij bent goed bezig geweest!! We komen t in mei allemaal bewonderen!!

Els zei

Wat een werk! Wat een mens niet allemaal over heeft voor zijn hobby, he. Moet wel enorm bevredigendzijn om dit voor elkaar te hebben.
En nu ... stempelen (en kopen :))

Unknown zei

Hoi Yvonne, wat een werk inderdaad.Ziet er prachtig uit. Ik kan er over meepraten. Ben mijn hobbyzolder aan het inrichten en je komt dan allerlei dingen tegen die nog een plaatsje moeten krijgen. Nog een paar dagen hard werken en ik kan ook blij zijn met mezelf.

joke zei

Wat een handige manier van stempels opruimen. Het klitteband zorgt ervoor dat ze niet verschuiven?
Ik heb mijn stempels in laatjes zitten, maar dit is veel overzichtelijker.

Marina Huisman zei

Ik heb grote bewondering voor je Yvonne, bij mij liggen op verschillende plekken UM stempels en ik kan me er niet toe zetten om te gaan beginnen met alles netje in mappen te doen. Iedere keer als ik wil beginnen heb ik wel iets belangrijkers te doen, ik schuif het dus op de lange baan. Resultaat een vol en onoverzichtelijk buro en een rommelige kast, eigenlijk het ik mezelf lelijk te pakken en zal er toch een keertje aan moeten geloven.
Je geeft wedermaal het goede voorbeeld, dank je wel.

Alison zei

Wow! Congratulations on being so organised Yvon!
My parents are in Oz for 3 weeks, my sister & family are going too, visiting family there, & also a trip to the Gold Coast. I went there a few years ago, with my family, a great country, amazing scenery & beaches!
Alison xx

Hermien (Sproet) zei

Haha, die Yvon, ik zie je zo bezig en mopperen (of nog harder ☺☺☺) op die rondvliegende rolletjes..

Die opmerking over alles dat naar beneden valt klinkt me echt heeeeeeel bekend in de oren, ik heb ook wel eens, heel luid, toen me voor de tig-ste wat uit de handen, geroepen waarom toch ALLES naar beneden viel (en niet omhoog)..

Maar, poehee, wat een resultaat, kom je ook eens hier buurten?? er valt nog spul te ´mounten´ dusseh???

anita01 zei

Waanzinnig leuk verhaal met....*kiekjes* nou ik heb genoten, jij gaat nu heerlijk nagenieten van je mooie uitzicht;o)

Warme groetjes,
Anita

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails