donderdag 29 juli 2010

Ansichtkaart vakantiegroetjes

Voor de Stamping Angels maakte ik een project met als thema, stempel een ansichtkaart met "Groetjes uit .....".
Aan de ene kant van de correspondentiekaart stempelde ik de achterkant van een ansichtkaart zoals op de kaft van het project, aan de andere kant stempelde ik de voorkant van de ansichtkaart.

Ik kreeg al een paar keer de vraag hoe je zoiets nu maakt, dus vooruit, daar gaan we! Als je daarna nog vragen hebt, hoor ik ze graag.
Het is een zogenaamd eveloppenboekje met zelf gemaakte "enveloppen". Uiteraard iéts meer werk dan kant en klare envelopjes, maar je kunt je eigen formaat kiezen en het is super makkelijk.Snijd van creme Papicolor 7 stukken van 11x32 cm, vouw dubbel in stukken van 11x16 cm en kleur dit met Vintage Photo door er met een sponsje overheen te wrijven.
Pons in het midden een halve cirkel met de rondpons.
Bestempel alles met Weathered Wood. Houd rekening met de volgorde zodat de "envelopjes" die je straks maakt, op elkaar aansluiten.
Snijd 14 stukjes bruin cardstock van 11x3 cm, vouw dubbel in de lengte (11x1,5 cm) en plak aan de zijkanten van de dubbelgevouwen creme cardstock, zodat je "envelopjes" krijgt.
Snijd 2 stukken grijsboord van 11,5x17 cm, spons de snijranden met Vintage Photo.
Snijd 4 stukken creme Papicolor van 11,5x17 cm en plak dit op het grijsboord. Kleur met Vintage Photo door met een sponsje er overheen te wrijven, bestempel de binnenkant met Weahtered Wood en de voorkaft met de plaatsnamenstempel.
Breng een lijmstrook aan op de envlopjes vanaf de halve cirkel tot de onderkant. Plak de envelopjes in het midden aan elkaar en op dezelfde wijze aan de voor- en achterkaft.
Plak 2 stukken lint van elk 52 cm aan de buitenkant van de voor- en achterkaft. Aan de onderkant niet heel strak, anders gaat het boekje meteen al open staan en kan er niets meer in de envelopjes.


Stempel 8 "ansichtkaarten" op de correspondentiekaarten, 7x voor in de envelopjes en 1x voor op de voorkaft. Stempel een zelf gemaakte "postzegel", prik uit met de prikpen, plak op de kaart en stempel met rood de poststempel erop. Kleed de kaart verder aan.
Stempel de "ansichtkaart" voor in het project (in het echt mét adres, hier uiteraard zonder).
Voor de schelpen heb ik eerst een achtergrond gemaakt van Broken China en Shabby Shutters met minimisters op een craftsheet. Bijgekleurd met Karisma potloden.


Stempels:
Rayher, 28 714 00 (clear stamp, ansichtkaart)
Time to Stamp, Beach Memoirs
Inkadinkado, Reading (plaatsnamen)
Hero Arts, A2429, International Cancel Post (poststempel)
Stempelmakers, CC119 (zonnige vakantiegroetjes)
Cherry Pie (postzegelraster)
Stempelwinkel, plate 89
Magenta, 23577-C
Voor de 3 postzegels: Techniqe Tuesday A gift from the beach (strand), Clear Art Stamps Wildflowers medium SM18 (bloemen), Prima Marketing Songbird 655350-2009-09 (vogel)
Voor het bestempelen van de envelopjes diverse stempels. Je kunt hier van alles voor gebruiken. Bij mij uiteraard opvraagbaar welke stempels hier gebruikt zijn.

Inkt etc:
Distress Weathered Wood, Vintage Photo, Fired Brick, Broken China, Shabby Shutters
StazOn Jet Black
Grijsboord, Correspondentiekaarten Hema, Vel Papicolor cardstock cremekleurig van 50x70 cm, Bruin cardstock
Rondpons, Prikpen
Minimisters, Craftsheet
Karisma potloden

5 opmerkingen:

Kim zei

Leuk gedaan zeg.

Groetjes van Kim

Christine zei

Prachtige kaart!

Anneke zei

Mooie kaart met prachtige schelpen en wat een leuk enveloppenboekje!

Sija zei

Een prachtig geheel Yvon! Groot werk maar het resultaat is er zeker naar.

Paulien zei

Ja en als je het "live" gezien hebt, wil je het niet meer teruggeven :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails