vrijdag 1 november 2019

Stempelen op verpakkingsmateriaal

Ik heb een gruwelijke hekel aan boodschappen doen, maar als je niet meer zelf naar de winkel kan om te halen wat je nodig hebt, dan lijkt naar de supermarkt gaan (in mijn gedachten) inmiddels wel tot een uitje te horen!
Het moet niet gekker worden!

Gelukkig maar dat bijna alle supermarkten thuis bezorgen, tot op het aanrecht, jippie!
En ieder nadeel heeft zijn voordeel..... Er is een supermarkt die boodschappen behalve in een krat of koelbox, ook in heel stevige papieren boodschappentasjes doet (die niét in de winkel verkrijgbaar zijn, zo heeft thuisbezorgen nóg een voordeel!).
Hoera! Want die zakjes zijn super goed recyclebaar om te kleuren en op te stempelen. Voorzichtig de handvatten er vanaf, de onderkant en zijkant open peuteren, en dan heb je een dusdanig lange strook waar precies 3x een achtergrond op mijn grote gelliplate van 12x14 inch (30,5x35,5 cm) uit kan.
En dáár word ik dan weer blij van!


Van een paar kleuren verf doe ik een klein dotje her en der op de gelliplate.

Ik gebruik voor het uitrollen van de verf express een smalle brayer. Dan kun je de kleuren eerst per kleur uitrollen (links) om te voorkomen dat sommige kleuren in modder terecht komen, zoals het blauw en oranje naast elkaar, net als het groen en oranje.
Daarna kun je wel wat van de kleuren over elkaar heen rollen zodat je wat meer overgang van kleuren krijgt (rechts).

Daarna ga ik met de achtergrondstempels meer structuur aan brengen. Ik druk de stempel ergens in de verf op de gelliplate, en daarna in een andere kleur. Daardoor krijgt je niet alleen meer structuur, maar ook meer kleur.

Van dichtbij ziet het er dan zo uit.....

..... en dit is de hele gelliplate vol gestempeld.

Nu ga ik eerst een afdruk op de papieren craftkleur zak maken (links), waarna ik het restant aan verf op de achtergrondstempels nog her en der op de afdruk stempel voor nog meer structuur en kleur (rechts).

Om een kaart te kunnen maken ga ik de afdruk eerst goed drogen en snijd dan een paar stukken uit de afdruk.
Ik stempel met zwart de tekst op het uitgesneden stukje.
Dan teken ik met een zwarte Micron lijnen rondom en breng met een witte Signo accenten aan bij die lijnen en in de tekst .
Rechts heb ik ook de bloemetjes die in de tekst verwerkt zijn witte accenten gegeven, links heb ik dat niet gedaan, even kijken hoe dat verschil uitpakt.

Vervolgens snijd ik het bestempelde stukje papier in drieën.
Bij het onderste papier lukte het om het in 3 gelijke delen te snijden, maar bij de bovenste kaart zou de snijlijn dan dwars door een letter komen, niet echt mooi. Dus heb ik daar uitgemeten hoe ik dat kon voorkomen door de twee buitenste stukken even breed te maken, en het middenstuk breder. Dat is dus altijd op te lossen.

Ik plak het papier bij de ene kaart op een witte achtergrond en bij de andere kaart op een zwarte.

Tot slot stempel ik de vlindertjes met zwart, geef lijfje en voelsprieten kleur met een witte Signo en metallic Posca, en plak ik het geheel op een bijpassende kleur cardstock.


Veel stempelplezier, groetjes van Yvon


Alle stempels zijn van KiCoStamps:
Tekstsheet 36, plate 159
Achtergronden 12, plate 141
Achtergronden 13, plate 149
Fantasy 4, plate 75

Inkt etc.:
Archival, Jet Black
Amsterdam acrylverf, combinatie van geel, oranje, roze, magenta, groen en blauw
Gelliplate 12x14 inch (30,5x35,5 cm)
Smalle brayer
Posca, Metallic Blue PC-1MR 0,7 mm
Signo wit
Micron zwart 0.1
Papieren boodschappentasjes
   

2 opmerkingen:

Margo zei

Wat een superleuke projecten heb je gemaakt ! Ik begrijp het wel hoor, toen ik een maand thuis zat met een open breuk had ik dat ook !
Groetjes
Margo

Anneke zei

Bedankt voor de uitleg. Mooie prints en prachtige kaarten!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails