maandag 5 september 2016

Fantasy op de Knots

Op de afgelopen Knotsgekke Kaartendagen gaf ik voor KiCoStamps een demo met vooral stempels die op de nieuwste Fantasy sheet staan en op de laatste tekstsheet, die al weer een tijdje geleden uitkwam.
Als ondergrond gebruikte ik de mini gelliplates met Distress inkt.


Leg je mini gelliplate op een acrylblok, de A4 gelliplate heb ik gewoon op mijn snijmat gelegd.
Breng bijvoorbeeld 3 kleuren Distress inkt in stroken aan op de gelliplate. Hier heb ik de A4 gelliplate gebruikt die ik later in kaartformaat heb gesneden.
Rol met de brayer de overtollig inkt van de gelliplate af in de richting van de aangebrachte stroken Distress inkt. Dit is belangrijk, want als je haaks op de aangebrachte stoken gaat rollen, dan rol je alle kleuren weer door elkaar heen.
Rol de brayer daarna over een stukje keukenrol of papiertje zodat het teveel aan inkt van de brayer af komt.
Wil je wat fellere kleuren op je kaart, herhaal dit dan  of 3 keer, wil je hele diffuse kleuren, herhaal dit dan 3-4, of misschien wel 5 keer.
Het lijkt er nu op dat er geen inkt meer op je gelliplate zit, maar dat is toch niet zo.
Leg je stencil op de gelliplate en druk het met je vingers een beetje vast op de gelliplate. Rol nog een keer met de brayer op dezelfde manier over stencil met gelliplate die daar onder ligt.
Haal het stencil van de gelliplate af, leg je kaart op de tafel en druk je gelliplate, die nog op het acrylblok zit, af op de kaart, zoals je dat ook met een stempel doet,
Je kaart blijft wat aan de gelliplate plakken, waardoor je acryblok mét gelliplate en kaart kunt omdraaien. Leg het weer plat op tafel en druk je kaart nog even stevig aan op de gelliplate.
Voor de A4 gelliplate is deze handeling natuurlijk te lastig. Daarom heb ik die op mijn snijmat gelegd en niet de gelliplate afgedrukt op papier, maar het papier op A4 formaat op de gelliplate gelegd en flink aangewreven.
Haal nu de kaart van de gelliplate af en dan zie je dat het patroon van het stencil en de kleur van de Distress inkt op je kaart is afgedrukt.

Daarna kun je de kaart verder af maken naar eigen inzicht.
Hier heb ik de rondjes van het stencil witte accenten gegeven, daarna met zwart gestempeld en ook dat witte accenten gegeven.
Tot slot de randen zwart gesponst en gemat op zwart papier en een bijpassende kleur cardstock.


Stempels:
KiCoStamps, Fantasy (9), Plate 109
KiCoStamps, Fantasy (4), Plate 75
KiCoStamps, Fantasy (5), Plate 77

Inkt etc.:
Archival, Jet Black
Distress inkt, Mowed Lawn, Mermaid Lagoon, Festive Berries
Stencil Dylusions, Holes Large, DYS47049
Gelliplate
Brayer
Witte pen Sharpie white, Signo white of GelliRoll white
Keukenrol


De meeste mensen die op de Knots kwamen afgelopen vrijdag hebben een kaartje van me meegekregen waarvan ik er thuis al een heleboel had gemaakt, of een kaartje wat ik ter plekke maakte en heb meegegeven.Op deze kaartjes heb ik ook gebruik gemaakt van de KiCoStamps Bloemensheet plate 57, Tekstsheet 23, plate 105 (omdat daar heel van die leuke korte tekstjes op staan) en de tekst This is your favorite day van de nieuwste Flora en Fauna sheet 17, plate 110.
En ik heb hier natuurlijk ook heel veel andere kleuren Distress inkt bij gebruikt.
Omdat ik van de kaartjes cadeaulabeltjes had gemaakt heb ik er een touwtje aan gedaan.

Ik vond het heel leuk om zoveel mensen op de Knots tegen te komen, misschien tot een andere keer of tot volgend jaar!

1 opmerking:

Unknown zei

Leuke kaarten, Yvon. En schitterende gelli plate achtergronden!
Groet Hannie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails