zaterdag 15 januari 2011

Let it Loose 1: Journaling

Tijdens de eerste Let it Loose les maken we onze eerste journal pagina. Best spannend! Wat gaan we doen, wat gaan we leren, en hoe?
Bij de eerste opdracht kijk je uit het raam en schrijf je op wat je ziet, voelt, beleeft. Later verwerk je dit verhaaltje op je journal page.Eerst de pagina gekleurd met de acrylverf. Op de foto nog verf van Buitengewoon, maar na een stukje uitproberen pakte ik toch de acrylverf van Talens Amsterdam.
Blèèèh, een brei aan mislukte kleuren, dus gebruik ik dit nog wel eens voor iets anders. En begin ik hiermee, ziet er een stuk beter uit vind ik.

Het raam moet ook worden verwerkt op de pagina, maar ja, daar kun je alle denkbare vormen of uitvoeringen voor bedenken.
Een foto uitgeknipt en opgeplakt, strook boekpapier bestempeld, gekleurd en opgeplakt en het blad opgeplakt.

Ik heb al in de gaten dat ik dit echt niet van tevoren kan bedenken, dus moet het ter plekke gaan groeien onder mijn vingers. Hoewel ik dus nog geen idee heb over het hoe en wat!
En dan, schrijven maar! Tussen strakke lijntje of een golvende lijn, of zoals ik, gewoon weer dwars, dus zonder lijntjes.


Ondanks de verschillende permanente pennen, kan ik niet zeggen dat ik heel tevreden ben over het resultaat.
Geschreven met de zwarte pennen Stabilo permanent small, Micron 04 en 08, en wit met de Sakura Soufflé wit en Edding 780 paint marker. Heel eerlijk gezegd, er voldeed er geen eentje aan mijn verwachtingen. De Micron 08 hield het beste op de acryl ondergrond (bovenste tekst), maar de letters vind ik toch te dik. Een dunnere pen geeft te iele letters om het nog goed te kunnen lezen. Dus zoek ik volgende keer een andere oplossing.
De witte Sakura pen houdt niet op de acryl achtergrond (wel heel goed op bijvoorbeeld zwart papier), en de Edding schrijft of niet of nauwelijks, en als je er op drukt zodat er wat verf naar de punt vloeit, komt er meteen een enorme klodder uit. Dus beide pennen niet het gewenste effect.
Ik ga nadenken voor oplossingen voor beide "problemen".
En nu bedenken, hoe nu verder? Want alle dingen die ik had verzameld om op te plakken passen niet meer nu de tekst er op staat, dus wordt de volgende keer de gedachte, ga ik eerst plakken, of eerst de tekst doen? Voorlopig laat ik het even hierbij, misschien komt er nog een goed idee in me op, of denk ik straks, ik laat het zo.

Stempels:
Stampers Anonymous, U4-1147

Inkt etc.:
Schut aquarelpapier, Terschelling glad 300 gram
Talens Amsterdam acrylverf Napelsgeel groen, Olijfgroen licht, Gele oker, Sienna gebrand
Oude creditcard
Micron 04 en 08 fineliner zwart
Stabilo permanent small zwart
Sakura pen Soufflé wit
Edding 780 wit paint marker
Foto
Boekpapier
Gedroogd blad

4 opmerkingen:

Corinne zei

Je brengt me op een idee, dank je wel :-)

Groeten Corinne

Anneke zei

We breken er allemaal ons hoofd over denk ik :) Iets anders dan we gewoon zijn, is altijd moeilijk he. Ik vind je teksten mooi geplaatst! Moest wel lachen met je verhaal over je "dwars zijn". Blijf maar dwars jij, dan zien we ook eens iets anders :)

Sija zei

Wat leuk al die verschillende pagina's te bewonderen. Ook jouw pagina is prachtig geworden Yvon. Heerlijk om al die blogs zo af te gaan.

Anoniem zei

Hoi Yvonne, is de IDenti pen niet een idee?
Die heeft twee diktes van punt, ik gebruik ze overal voor.
Groeten Laura (ooit gesproken bij Art Journey)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails